Innhold
1
INFORMASJON


RG-gruppa ( Rytmisk Gymnastikk) er en avdeling i Asker Turnforening, med egen komite som styrer driften. Vi har flere heltidsansatte og mange deltidsansatte trenere, som jobber utøvere på ulike nivåer. Vi har utøvere som trener mye på ganske høyt nivå, samtidig som vi har tilbud for nybegynnere.Hovedsakelig foregår vår trening i Askerhallen, RG-hallen. Gruppa vår er svært aktiv og har mange store faste arrangement i året.

Vår målsetting er at et hvert medlem skal få muligheten til å utvikle seg så mye som vedkommende selv ønsker.

2
RG-KOMITEEN


RG-komiteen

​RG-komiteen leder driften av RG-gruppa. De har ansvaret for arrangement, konkurranser og oppvisninger, dugnader, økonomi og forefallende arbeid.


RG-komiteen 2019 består av:


LEDER: Monica Swensen


SPORTSLIG LEDER/HOVEDTRENER: Bente Bjanes

rgbente@online.no


FORBUNDSKONTAKT/STYREMEDLEM: Bente Dobbertin

bente.dobbertin@dnb.no


ØKONOMI: Heidi Holte

heidieh@online.no


DIV DUGNADER: Siv Janne Hjelle

siv.hjelle@gmail.com


FORELDREKONTAKTER/ DIV DUGNADER:

Evelyn Remme Thoresen

evelynremmethoresen@gmail.com


MEDLEMSLISTER/MYSOFT/DIV DUGNADER:

Silvia Hjellestad Kolstad

silvia_kolstad@yahoo.no


INFORMASJON/ ÅRSHJUL/DIV DUGNADER:

Lindi Aurmark Eriksen

aurmark@online.no


LAGER/ DIV OPPGAVER:

Nina Røhneng

nirohneng@gmail.com


3
VÅRE TRENERE:

​Våre trenere jobber i team. Vi ønsker sammen å gi alle utøvere hos oss morsom og utfordrende trening.


Bente Bjanes; Hovedtrener.

Ansvarlig for aktiviteten i alle treningsgrupper.

Bente har jobbet i Asker siden høsten 1989, og har bragt mye gull og heder til Asker gjennom denne perioden.

Hun har sin utdannelse fra Norges Idrettshøgsskole, div spesialkurs internasjonalt, Nordic Coach akademy. Bente er utdannet mentaltrener og hypnoterapeut og er internasjonal dommer i RG.


Hristina Andersen; RG-trener høyt nivå.

Krisi som vi kaller henne har jobbet i Asker siden 2007. Krisi har sin utdannelse fra Universitetet i Bulgaria, der hun har Bachelorgrad som trener for RG.  Krisi er Europamester på tropp med den Bulgarske troppen fra 1990.

Krisi er en dyktig koreograf, og spesielt dyktig med tropp. Hun er ansvarlig for koreografien på årets satsingstropp Njård/Asker som er et samarbeidsprosjekt vi har med Njård. I tillegg har hun ansvaret for 8 individuelle gymnaster for sesongen 2019.


Anne Silje Nettum; RG-trener høyt nivå.

Anne Silje har trådd sine barnesko i Asker og er selv rekruttmester og norgesmester individuelt junior. Hun har også flere NM-titler i tropp, både som junior og senior.

Anne Silje ble tidlig trener og var med Askers gymnaster i VM allerede i 2009. Anne Silje er internasjonal dommer og ble tatt ut til å dømme Youth Olympic Games i 2018. Hun har topptrener II fra NTNU, der hun avla eksamen med toppkarakter. Anne Silje er kommet med i Olympiatoppens prosjket "Trenerløftet" som starter i 2019.

Anne Silje har ansvaret for 6 individuelle gymnaster og noen mini-rekrutter.


Anne Torill Østrem; Gjestetrener

Anne Torill har lang trenererfaring, fra turn og RG på høyt nivå. Hun har vært tilknyttet Asker siden 2006. Anne Torill sprer glede og humør i hallen og har alltid en morsom kommentar på lager. Hun har blikket for den vakre bevegelsen.

Dori Padareva; Gjestetrener

Dori har vært vår Bulgarske gjestetrener gjennom flere år i Asker. Hun er en arbeidssom og dyktig trener fra Plovdiv. Dori er en dyktig koreograf og en ambisiøs trener, som bidrar mye til klubben de månedene hun er i Norge.


Katrine Field Hagelund; RG-trener

Katrine har vært gymnast i Asker fra hun var ganske ung. Hun har flere NM titler både i lag og tropp i ulike aldersklasser. Katrine har representert både Norge og New Zealand internasjonalt. Hun er også Nordisk mester på tropp. Katrine har diverse trenerkurs og er nå student på Norges Idrettshøgsskole. Katrine har gode koordinasjonstimer for alle jentene og ansvaret for rekrutter i kommende sesong.


Emilie Holte; RG-trener

Emilie er Norges mestvinnende gymnast gjennom tidene med sine 6 NM titler i seniorklassen. Hun avsluttet egen individuell karriere etter VM 2017, med den beste prestasjon i VM for Norge i nyere tid. Emilie har en rekke deltagelser i internasjonal sammenheng bak seg; flere EM, VM, Universiade, og 5 ganger Aeon-cup ( VM for klubblag). Emilie ble Nordisk mester i duo i 2018. Hun jobber nå som trener for individuelle gymnaster sammen med Krisi.


Fanny Lunde; RG-trener

Fanny avsluttet sin egen individuelle karriere etter Aeon-cup 2017. Fanny har flere NM titler både individuelt, lag og tropp, og har deltatt i Universiade, VM, Aeon-cup og andre konkurranser. Hun er Nordisk mester i duo i 2018. Fanny jobber nå som trener for rekrutter.


Emilie Hvidsten Swensen; RG-trener

Emilie avsluttet sin individuelle karriere etter NM 2018. HUn ble beste Norske gymnast i Nordisk mesterskap 2018, med en bronsemedalje sammenlagt. Emilie har vunnet alle årsklasser fra rekrutt og oppover og avsluttet med en klar seier i NM individuelt 2018. Hun har deltatt i en rekke internasjonale konkurranser og flere EM og VM. Hennes sterkeste prestasjon er Gull i Nordisk mesterskap i ring senior i 2016, og finaleplass i køller i Miss Valentine 2018. Emilie har nå ansvaret for nasjonal tropp, og 7 individuelle gymnaster.


Amalie Dobbertin Gram; RG-trener

Amalie har trådd sine barnesko i klubben vår og har en lang karriere bak seg som nasjonal gymnast. Hun har vunnet Norgesfinalen og Norges-cupen sammenlagt flere ganger, og er Norgesmester i duo fra 2016. Amalie er tilbake i Asker etter 2 år på folkehøyskole. Hun er nå student på Bårdar der hun studerer musikkteater. Amalie har ansvaret for nasjonale juniorer sammen med Tirza denne sesongen.


Tirza Haabrekke; RG-trener

Tirza har vært gymnast i Asker siden hun var liten jente. Hun har flere NM titler i tropp og er Nordisk mester i tropp fra 2014. Tirza har allerede vært trener i 3 sesonger og har i denne perioden tatt flere trenerkurs. Tirza har dette året ansvaret for nasjonale juniorer i team med Amalie.


Ane Solbakken Mellebye; RG-trener

Ane har vært gymnast i Asker siden hun var liten. Hun har flere NM titler i tropp og har konkurrert internasjonalt med tropp. Hun er Nordisk mester på tropp i 2014 og deltok i EM i 2015. Ane er trener på andre året nå, og har tatt flere kurs i denne perioden. Ane har ansvaret for Mini-rekrutt satsing A, og hun koser seg med de små jentene i hallen.


Karoline Wennberg; RG-trener

Karoline er fortsatt aktiv gymnast, men har noen treneroppgaver ved siden av. Karoline har en lang karriere bak seg og trener fortsatt på høyeste nivå i Norge. Hun har flere NM titler og er blant annet Nordisk mester på tropp i 2014. Karoline har deltatt i flere EM, og hun deltok på laget vårt i Aeon-cup i 2018. Karoline har ansvaret for Mini-rekrutt satsing B, og RG -akademiet.


Maja Lereim; RG-trener

Maja har konkurrert selv helt frem til 2018, hun er dansk statsborger og representerte Danmark i Nordisk mesterskap 2014. Hun har gode plasseringer både i Danmark og Norge. Maja har vært trener i 3 sesonger og har tatt mange kurs og er ivrig etter å lære mer. Maja har denne sesongen ansvaret for Perler og Diamanter, og RG Rekrutt. Hun hjelper i tillegg til der det trengs.


Hanna Svelander; RG-trener

Hanna har vært gymnast i Asker siden hun var liten. Hun har flere NM titler og har deltatt i flere NOridske mesterskap og EM både i 2013 og 2015. Hanna har de siste 2 sesongene vært trener hos oss og har ansvaret for Mini-rekrutt åpent parti.


Stella Marie Holmboe; RG-trener

Stella er fortsatt aktiv gymnast på vår senior tropp og i duo denne sesongen. Stella er flere ganger Norgesmester på tropp og deltok i EM i 2017. Stella begynte som trener høsten 2018 og utfører oppgavene med energi og glød. Stella har anvsaret for RG-fprinsesser og RG-for alle gruppene.


Andrea Hammernes Leopold; RG-trener

Andrea har vært aktiv gymnast i gruppa vår siden hun var liten. Hun har flere NM titler i tropp og deltok i EM i 2017. Andrea begynte som trener forrige sesong og er en dyktig og aktiv trener.  Dette året hjelper hun til der det er behov og jobber mest med rekruttene sammen med Fanny og Katrine.


Vilde Bruun Taule; RG-trener

Vilde er den yngste på "trener-laget" vårt denne sesongen. Hun var aktiv gymnast frem til våren 2017. Etter det har hun tatt trenergjerningen på alvor. Vilde har gått flere trenerkurs og jobber nå i Team med Hanna på Mini-rekrutt åpent parti.


Evgenia Lynum; Basistrener

Evgenia er fra St. Petersburg og er ny i teamet vårt fra høsten 2018. Hun har en aktiv karriere i friidrett og orientering. Hun deltok på det russiske juniorlandslaget i Orientering i 2000-2001. Hun har PT utdanning fra NIH. Hun er dyktig i kondisjonstrening og styrketrening, med vekt på kjernemuskulatur. Hun liker å jobbe med RG-jentene våre.

 

Marte Dobbertin Gram; Fysioterapeut

Marte har trådd sine barnesko i Asker RG-gruppe. Hun var dyktig utøver i alle klasser og har flere NM titler i tropp, og seniortittel og kongepokal fra 2009. Marte deltok også internasjonalt i flere sammenheng, blant annet EM og Aeon-cup. Etter mange års studier og praksis i Trondheim er hun tilbake i Asker. Til daglig studerer hun Idrettsfysioterapi på NIH, der hun nå er i gang med sin masteroppgave om Idrettsskader i norsk RG. Et viktig studie for idretten vår. Marte bidrar til skadeforebyggende trening for gymnastene som trener mye.
4
HVA ER RYTMISK GYMNASTIKK?

Hva er Rytmisk Gymnastikk?


​Rytmisk Gymnastikk ( RG ) er en idrett der vi benytter småredskapene Tau - Ring - Ball - Køller - Bånd.


Vi utfører dansebevegelser med kroppen samtidig som vi gjør ulike teknikker med småredskapene. Vi kan trille, sprette, sjonglere, balansere eller kaste redskapene høyt opp og utføre ulike elementer med kroppen før vi tar imot.


Alle program utføres til musikk.


I konkurranser utøves programmene på et teppebelagt konkurransefelt som er 13 x 13 m.


Du kan konkurrerer individuelt (alene) i duo eller trio (2 eller 3 sammen) eller på tropp (5 sammen).


Det er ulike konkurranseklasser. Konkurranseklassene er delt opp etter alder, men også etter nivå. I Norge kan du finne en konkurranseklasse som passer ditt nivå. Hver konkurranseklasse har litt ulike regler, dette gjør at det finnes en klasse som passer akkurat ditt nivå.


Vi har klubbkonkurranser, vi konkurrerer i kretsen (Oslo og Akershus gymnastikk og turnkrets), vi konkurrerer i nasjonale konkurranser og noen deltar også i internasjonale konkurranser.

Vi deltar på ulike oppvisninger, enten hjemme i Asker, eller andre steder.


Det som er ekstra fint med RG er at det finnes alltid noe nytt du kan øve på.

Triksing med de ulike småredskapene er gøy og utfordrende.


Rytmisk Gymnastikk er en idrett som er flott å se på. Noen kaller den "Verdens vakreste idrett".

Det syntes vi som elsker RG at er en helt riktig betegnelse.

 

 

 I fokus